Home  | Contact | Professionals | Winkelwagen  
 
 
 
 
 
 

Veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden:

Voordeel van Voltrion oliŽn?
De Voltrion oliŽn verschillen van andere merkoliŽn door hun extra vettig karakter bekomen door de elektrische synthese. Deze eigenschap geeft de smeermiddelen merkwaardige voordelen die andere oliŽn niet hebben zonder toevoeging van een reeks componenten die schadelijk kunnen zijn voor bepaalde onderdelen van de oldtimer motoren. Het extra vettig karakter van Voltrion oliŽn houdt de olie op alle motordelen, ook wanneer het voertuig niet veel rijdt of voor langere tijd heeft stilgestaan.
Oliedruk bij eerste gebruik van een Voltrion olie...
Het kan gebeuren dat met een warme motor de oliedruk lichtjes daalt. Dit heeft volgende redenen: Door de natuurlijke eigenschappen eigen aan VOLTRION oliŽn (dus zonder toevoeging van enige detergent of andere chemicaliŽn) gaan onzuiverheden langzaam oplossen in de olie, waardoor de leidingen en het hele smering systeem minder weerstand bieden. Men bekomt hierdoor een betere en versnelde doorstroming, wat resulteert in een kleine drukvermindering. Dit komt doordat de vettige (lubricity) VOLTRION olie minder weerstand biedt in de leidingen en in de pomp. Met andere woorden, hoe minder de weerstand, hoe lager de druk. Dit wil dus niet zeggen dat men geen smering heeft, wel integendeel in het geval van de extra vettigheid eigen aan VOLTRION oliŽn. De druk is ook afhankelijk van de staat van de overdrukklep maar zolang dat er druk is, is alles normaal. Maximum druk betekent niet een doel op zich, genoeg druk met een warme motor is wat men moet hebben. Soms betekent een maximum druk een verstopte leiding, dus geen smering mogelijk !
Sterk vervuilde olie...
De elektrisch behandelde oliŽn spelen een belangrijke rol in het uitzonderlijk proper houden van de motor (op natuurlijke wijze, zonder toevoeging van bijtende additieven of detergenten). Na de eerste olieverversing met VOLTRION olie is het mogelijk dat de olie sterk vervuild is. Dit is volkomen normaal. Een van de eigenschappen van VOLTRION olie is het in suspensie houden van contaminanten (roet en andere vervuilende deeltjes) om aanslag op motoronderdelen tegen te gaan. Dit is zeer belangrijk om krassen en verstoppingen te voorkomen en zorgt voor een onzuivere olie maar een propere motor. Vooral bij motoren zonder oliefilter kan dit tellen; deze hebben een colloÔdaal dispergerend, doch niet-detergente olie nodig. Na 2 ŗ 3 olieverversingen met VOLTRION olie zult u merken dat de ververste olie steeds zuiverder oogt, wat aantoont dat u steeds minder contaminanten heeft en de motor dus properder wordt en blijft.
Smeermiddelen voor moto's (droge koppeling) en bromfietsen.
Wie een motor heeft met natte koppeling gebruikt beter geen VOLTRION behandelde oliŽn daar deze per definitie een extreme wrijvingsverlaging met zich meebrengen eigen aan onze behandeling. Heeft uw motor een droge koppeling dan zijn VOLTRION oliŽn uw beste optie. VOLTRION 2T oliŽn zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan oudere bromfietsen en motoren, zij het uit de Veteran of Classic periode.


Helpdesk (Infocenter)
Indien uw vraag hier niet in terugkomt nodigen wij u uit om ons die op te sturen via onderstaand formulier. Hartelijk dank !

 


 

 

 

 

 

 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
   
 
 
 

Terms of use | Privacy | Contact us
Copyright - Voltrion bvba 2009-2012